‘Overname Soundcloud door Spotify van de baan’

Spotify is niet meer geïnteresseerd om Soundcloud over te nemen. Dat schrijft TechCrunch op basis van een anonieme bron. In september schreef The Financial Times dat de twee bedrijven gesprekken zouden voeren voor een overname. Volgens TechCrunch haakt Spotify af omdat het bedrijf bang is dat de overname een negatieve impact heeft op de voorbereidingen voor een beursgang.

Volgens de bron van TechCrunch zou de overname van Soundcloud te veel gedoe met licenties geven. Als Spotify naar de beurs wil, is het niet handig om dat te combineren met een overname. De focus zou vooral op de beursgang moeten liggen. Het Zweedse bedrijf heeft zelf  nog niet officieel aangekondigd dat het in 2017 naar de beurs wil.

Of de gesprekken na een eventuele beursgang weer worden hervat, is niet bekend. Dat hangt waarschijnlijk ook af van hoe het landschap van muziekstreamingsdiensten er tegen die tijd uitziet. Spotify bereikte dit najaar de mijlpaal van 40 miljoen betalende leden. Het bedrijf heeft echter ook te maken met concurrentie van onder meer Apple Music en sinds dit najaar van Amazon Music Prime.