DC Fandome: DC toont trailers van The Batman, The Flash, Aquaman en meer

Robert Pattinson is The Batman

Vrijwel iedere grote studio heeft tegenwoordig een jaarlijks evenement waar trailers en beelden van nieuwe projecten worden getoond. Zo ook DC, dat afgelopen weekend DC Fandome organiseerde. En daar werd heel veel moois getoond, zoals trailers van The Batman, The Flash en Aquaman. Wij hebben de tofste trailers voor films én games voor je op een rijtje gezet.

The Batman krijgt tweede trailer

Om dan direct maar met de grootste te beginnen: er is een tweede trailer van The Batman verschenen, waarin we niet alleen Robert Pattinson zien, maar ook Zoë Kravitz (Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald) als Catwoman. Verder zien we Paul Dano (There Will Be Blood) als Riddler, Colin Farrell (The Lobster) als Penguin, Jeffrey Wright (Shaft) als Comissioner Gordon en Andy Serkis (Lord of the Rings) als butler Alfred.

Met deze trailer is in ieder geval duidelijk dat deze versie van Batman een stuk duisterder is dan andere varianten. Je kunt je zelfs afvragen of hij wel de held is van het verhaal. Pattinson zelf zei volgens CNet tijdens DC Fandome dat deze versie van Batman niet veel controle heeft over zijn persoonlijkheid. “Het verschil tussen wanneer hij Batman en wanneer hij Bruce is, is niet zo duidelijk als bij andere iteraties”, aldus de acteur. “Hij heeft nog niet helemaal duidelijk wat Batman is, maar hij verliest zichzelf erin.”

The Batman verschijnt op 4 maart 2022.

The Flash in multiverse

Naast The Batman heeft ook The Flash een trailer gekregen, waarin we zien dat hij in een multiverse terecht is gekomen. In deze film speelt Ezra Miller (Fantastic Beasts) de rol van Flash, maar zien we ook wat andere bekende namen langskomen. Zo horen we de stem van Michael Keaton, een eerdere Batman. En aan het einde van de trailer zien we ook een Batman verschijnen, al is niet helemaal duidelijk welke versie dat is. We weten namelijk dat ook Ben Affleck het masker weer opzet voor deze film.

The Flash verschijnt op 4 november 2022 in de bioscoop.

The Rock is Black Adam

Ook Dwayne ‘The Rock’ Johnson – onder meer bekend als Maui in Moana en Spencer in Jumanji – wordt over niet al te lange tijd onderdeel van het DC-universum. Hij gaat namelijk Black Adam spelen in de gelijknamige film. Black Adam is een superschurk uit de stripboeken en een aartsvijand van Shazam. Het precieze plot van de film is nog niet helemaal bekend, maar Dwayne Johnson zelf is in ieder geval enthousiast, zo blijkt uit een video over het project. “Ik ben geboren om Black Adam te spelen”, aldus The Rock.

De film verschijnt op 29 juli 2022.

Tweede film voor Shazam

Over Shazam gesproken: de held zelf krijgt ook een nieuwe film, zo werd duidelijk tijdens Fandome. Daar werden vast wat eerste beelden achter de schermen van de tweede film – Shazam! Fury of the Gods – getoond. In de film komen meer goden naar de aarde, die onder meer gespeeld worden door Helen Mirren (RED en The Queen) en Lucy Liu (Kill Bill). Veel meer is nog niet over de film bekend, al weten we wel dat hij op 2 juni 2023 in de bioscoop verschijnt.

Ook een vervolg voor Aquaman

Naast Shazam krijgt ook Aquaman een nieuwe film, waar nu ook de eerste beelden achter de schermen van getoond zijn. In deze film komen wat oude schurken terug die wraak proberen te nemen op Aquaman. Maar het precieze plot is nog onduidelijk. Wel weten we dat Aquaman and the Lost Kingdom op 16 december 2022 in de bioscoop verschijnt.

Game: Gotham Knights

Naast diverse films verschenen er ook trailers voor nieuwe DC-games. Eén daarvan is Gotham Knights, die gemaakt wordt door Waner Bros. Games Montreal. Dit is een open-world action RPG, waarin je kunt spelen als Batgirl, Nightwing, Robin en Red Hood. De game verschijnt in 2022.

Nieuwe game voor Suicide Squad

Naast Gotham Knights wordt er hard gewerkt aan Suicide Squad: Kill the Justice League. De game wordt gemaakt door Rocksteady Studios, die ook achter Batman: Arkham zaten. Logischerwijs gaat deze game over het Suicide Squad, met alle bekende karakters. De titel geeft al aan wat je missie is: het doden van de Justice League.

De game kan straks in co-op met vier spelers gespeeld worden en ieder personage krijgt wapens en unieke krachten. Het spel kun je overigens ook solo spelen. De game verschijnt in 2022.