De 5 mooiste smartwatches die werden aangekondigd tijdens IFA 2015

De vijf mooiste smartwatches

Tijdens de IFA afgelopen week in Berlijn heeft bijna ieder groot technologiebedrijf een smartwatch aangekondigd. Nu Android Wear ook op iOS werkt en de horloges er steeds verfijnder uitzien, is het het een goed moment om na te denken over welke smartwatch jou het meeste aanspreekt.

1. Samsung Gear S2

Samsung Gear S2

Samsung heeft vriend en vijand verrast met de prachtig ontworpen Gear S2, de eerste ronde smartwatch van het bedrijf. Het horloge maakt gebruik van een ronde rand om het scherm om makkelijk te navigeren. Ondanks dat de Gear S2 geen gebruik maakt van Android Wear, is het horloge met diverse Android-smartphones te gebruiken; iPhone ondersteuning volgt waarschijnlijk later.

Door het ronde touchscreen lijkt de Gear S2 op een modern horloge, waarvan je makkelijk het uiterlijk van de klok kunt aanpassen en nieuwe ontwerpen kunt downloaden. Volgens Samsung zou de batterij ongeveer 2 à 3 dagen meegaan.

In Nederland verschijnt de Samsung Gear S2 in twee varianten: een lichte met een rubberen bandje voor 349 euro en een donkerdere, klassiekere versie met een leren bandje voor 399 euro.

2. Huawei Watch

Huawei Watch

Ook de Huawei Watch heeft een prachtig rond touchscreen en lijkt in grote lijnen erg op de Moto 360. Ook deze smartwatch werkt op Android Wear, wat betekent dat je hem ook in combinatie kunt gebruiken met een iPhone.

In tegenstelling tot de Moto 360 heeft de Huawei Watch geen ‘flat tire’ wat betekent dat het volledige ronde scherm gebruikt wordt voor de interface. In combinatie met een leer bandje en een klassieke wijzerplaat lijkt deze smartwatch op sprekend op een klassiek horloge. Huawei geeft zelf aan een zeer fel scherm te hebben waardoor de smartwatch extra opvalt.

De Huawei Watch is vanaf 23 september in Nederland verkrijgbaar en gaat ongeveer 400 euro kosten.

3. Moto 360

Moto 360

De nieuwe variant van de Moto 360 verschijnt in twee maten (42 mm en 46mm) en is net zoals de vorige Moto 360 een prachtig ronde smartwatch. Motorola zet vooral hoog in op het ontwerp van de smartwatch, zo kun je door middel van bandjes de Moto 360 helemaal eigen maken.

De Moto 360 komt uit in en versies voor mannen en vrouwen en is in vier kleuren beschikbaar: zilver, (rosé)goud en zwart. Daarnaast komt er nog een speciale sporteditie (42 mm) uit die over ingebouwde GPS beschikt, zodat je geen smartphone nodig hebt bij het hardlopen. De batterij is een stuk beter dan de voorganger en de smartwatch zou ongeveer anderhalve dag mee moeten gaan.

In de Verenigde Staten gaat de Moto 360 tussen de 300 en 430 dollar kosten; het is nog niet bekend wanneer de smartwatch in Nederland verkocht gaat worden.

4. Asus ZenWatch 2

Asus ZenWatch 2

Na al deze ronde smartwatches, valt de Asus ZenWatch 2 direct op. Hij lijkt in grote lijnen op de Apple Watch en heeft een vierkant touchscreen. De smartwatch komt in twee varianten op de markt: een 41 mm en een 37 mm variant. De ZenWatch 2 lijkt minder opvallend en dik te worden dan de bovenstaande horloges en dat heeft zijn charme.

Je kunt de smartwatch in verschillende kleuren bestellen (zwart, zilver en rosé goud) en heeft zoals de Apple Watch een digitale kroon, waarmee je makkelijk kunt scrollen. Wat de ZenWatch 2 het meeste siert is de prijs: de smartwatch is vanaf 150 euro beschikbaar en is vanaf oktober te koop.

5. Alcatel Go Watch

Alcatel-GO-PLAY-and-GO-WATCH

De smartwatch van Alcatel Go Watch is het goedkoopste horloge uit deze lijst en ligt voor 100 euro in de winkels. Echter levert het horloge daar wel wat voor in: de Go Watch heeft veel weg van de Casio G-Shock, terwijl hij er niet zo verzorgd uit ziet. Het horloge is waterdicht en stofbestendig en heeft een batterijduur van 2 à 3 dagen.

Alcatel claimt dat de Go Watch de emotionele toestand kan meten door gegevens te combineren. Het bedrijf noemt de functie emotionpulse measurement; deze data kun je vervolgens delen met anderen.

De Go Watch draait trouwens niet op Android Wear, maar op een besturingssysteem dat speciaal voor het horloge is gebouwd. Verwacht dus niet te veel apps, maar wel basisfuncties als het ontvangen en e-mail en het checke van het weerbericht.

Meer toffe dingen die we op de IFA zagen

De 6 opmerkelijkste gadgets van de IFA 2015
De 7 handigste smart home oplossingen die werden aangekondigd tijdens IFA 2015