Nooit meer je sleutels of portemonnee kwijt dankzij Wistiki

Wie regelmatig zijn sleutels of portemonnee kwijt is zou willen dat hij er simpelweg een geluid op kon afspelen, zodat ze makkelijker terug te vinden zijn. Of als je bang bent dat ze echt verloren zijn: Een GPS tracker die je op een kaart precies laat zien waar je kostbare bezittingen precies zijn. Dat kan met Wistiki: Een slimme sleutelhanger die werkt op basis van bluetooth.

Middels een app verbind je Wistiki aan je smartphone. Je kunt meerdere Wisitiki’s aan de app koppelen, dus elk fysiek object dat je bang bent om kwijt te raken is te taggen met een hangertje. Bijvoorbeeld de favoriete knuffel van je kinderen, maar ook je auto, fiets of ander object dat je bang bent om kwijt te raken.

wistiki-5

Tijdens IFA krijgen we de kans om Wistiki zelf uit te proberen. De sleutelhanger is gemaakt van eenvoudig wit plastic en draait op een verwijderbare batterij die volgens de makers zeker een jaar mee gaat. Er zijn verschillende opties met het apparaat: Zo kun je vanaf je smartphone een geluid laten afspelen op de sleutelhanger als je iets kwijt bent. Maar het werkt ook andersom: Als je niet je sleutels maar je smartphone kwijt bent, kun je met behulp van een knopje op de Wistiki juist een geluid afspelen op je mobieltje. Handig als je even geen gelegenheid hebt om diezelfde functionaliteit via Apple’s Find My iPhone te gebruiken.

Verder beschikt de app over een ‘electronic leash’ functie, waardoor je automatisch een alert kunt krijgen als een bepaald object te ver uit jouw buurt verwijderd raakt. Handig als je regelmatig een paraplu in een restaurant laat staan, of bang bent dat iets gestolen wordt. Het is alleen jammer dat je in de app niet in kunt stellen wat precies de afstand van deze functionaliteit moet zijn, want de range lijkt behoorlijk kort. Als het object slechts 2 meter bij je vandaag raakt begint het apparaat al te piepen.

wistiki-3

Wat ook jammer is, is dat het van origine Franse bedrijf nog niet de gelegenheid heeft gehad om alle gedeeltes van zijn app te vertalen naar het Engels, waardoor je soms ineens in een volledig Franstalige interface beland. Geen probleem als je het een beetje spreekt, de app is ook vrij intuïtief, maar het is te hopen dat de makers hun dienst snel verder lokaliseren. Te meer omdat Wistiki overal te gebruiken is en via internet ook overal besteld kan worden.

Een losse sleutelhanger kost €24,95 en voor een sleutelhanger met GPS tracking en alarmfunctie is dat een zeer scherpe prijs. Hou er wel rekening mee dat bij dagelijks gebruik je je Bluetooth altijd aan zult moeten hebben op je smartphone, en dat er wel voor zorgt dat je batterij vaak wat sneller leeg raakt. Meer informatie vind je op Wistiki’s website.