De DJI Phantom 4 kan mensen volgen door realtime beeldherkenning

DJI, de marktleider op het gebied van drones, heeft vandaag zijn nieuwste drone onthuld: de Phantom 4. Het apparaat is uitgerust met een technologie waarmee het mensen en objecten kan herkennen, bevat vijf camera’s en kan een snelheid van 70 kilometer per uur halen.

The Phantom 4 bevat naast de gebruikelijke 4K-camera voor het schieten van video nog vier andere camera’s. Twee daarvan kijken naar voren, twee andere naar beneden. Met deze beelden maakt de drone een 3D-kaart van de omgeving, waardoor het makkelijker kan navigeren.

Met nieuwe ingebouwde technologieën kan de drone overigens een paar hele toffe dingen doen. Een daarvan is ActiveTrack. Daarmee kun je een bewegend object of persoon aanwijzen. De drone maakt vervolgens een 3D-model van dat object – of die persoon – zodat hij het kan volgen. Met TapFly kan een gebruiker de drone laten opstijgen en voortbewegen door op een knop te drukken. De nieuwe drone van DJI is niet goedkoop: een DJI Phantom 4 kost je 1599 euro.

De Phantom 4 is niet de enige drone die zelfstandig objecten kan ontwijken. Begin dit jaar werd bekend dat Yuneec samen met Intel ook aan zo’n drone werkt. Ook MIT heeft een drone ontwikkeld die door bossen kan vliegen, maar die is niet te koop. Een filmpje van een drone van het instituut ging eind vorig jaar viral.