Drie dingen waarvoor we de Microsoft HoloLens gaan gebruiken

Nadat Microsoft maandag de ontwikkelaarsversie van de HoloLens in de verkoop deed, heeft een medewerker van het bedrijf kort daarna een blog gepubliceerd om developers te inspireren bij het maken van hun eigen augmented reality-toepassingen.

Natuurlijk geeft dat ons een mooi kijkje om te zien welke apps Microsoft al heeft ontwikkeld en waar we ons op kunnen verheugen.

1. HoloStudio

Windows’ originele Paint, maar dan voor augmented reality: met HoloStudio moet het mogelijk zijn om zelf creaties te maken in 3D en augmented reality. Leuk om mee te kliederen, maar wellicht ook voor het ontwikkelen van objecten voor 3D-printers, zoals het bedrijf zelf suggereert.

2. Skype

Het zal wellicht niet dé reden worden om een HoloLens te kopen, maar je kunt er ook mee Skypen. NASA gebruikt deze technologie bijvoorbeeld ook om vanaf de grond betere instructies te kunnen geven aan astronauten in ruimtestations.

3. Games

In het spel RoboRaid moet je je eigen huis zien te beschermen tegen een invasie van buitenaardse wezens. Door het gebruik van 3D-audio kun je horen waar de muren van jouw kamer in gevaar zijn.

Een iets vrolijkere game is Young Conker. Ook dit spel maakt gebruik van je eigen omgeving als speelwereld.

Naast recreatief gebruik zal augmented reality ook voor professionele toepassingen de nodige toepassingen kennen. Zo maakt NASA ook gebruik van de HoloLens om Mars te verkennen en kunnen de gezondheidszorg en het onderwijs profiteren van toepassingen door het tot in detail bekijken van hologrammen. De eerste ontwikkelaarsversies van HoloLens worden aan het eind van deze maand geleverd.