De Familie Claus keert terug met tweede Netflix-film

De Familie Claus 2

Nederland kreeg vorig jaar zijn allereerste Nederlands gesproken Kerstfilm: De Familie Claus. En die film werd blijkbaar goed ontvangen: Netflix heeft aangekondigd aan een tweede deel te werken. De film verschijnt – logischerwijs – pas in het najaar.

In de eerste film ontdekten we dat Jules Claus helemaal geen fan is van Kerst. Zijn vader overleed namelijk een jaar eerder en sindsdien is de feestdag niets meer voor Jules. Maar dat verandert als Jules ontdekt dat zijn eigen opa de Kerstman is. En als opa zijn been breekt en niet meer kan werken, neemt Jules het werk van zijn opa over. Zo redt hij de Kerst.

Inmiddels is Jules dus weer fan van Kerst. Sterker nog: hij wordt in de toekomst de Kerstman! Dit jaar gaat hij opnieuw met de feestdagen aan de slag, samen met opa Noël. Dat lijkt allemaal op rolletjes te lopen, maar dat kan natuurlijk niet al te lang duren, wil je een film vullen. En inderdaad: Jules krijgt al snel een brief in handen met een wel heel bijzondere vraag. Wat die vraag is en welk effect dat heeft op Kerstmis, dat ontdekken we aan het einde van het jaar als de film verschijnt.

Filmen gestart

In de tweede film zien we onder meer acteurs als Jan Decleir, Mo Bakker, Josje Huisman, Eva van der Gucht, Stefaan Degand en Sien Eggers terugkeren. De film wordt geregisseerd door Ruben Vandenborre en geproduceerd door Dingie en Dutch FilmWorks.

Anthony Van BierVliet van Dingie zegt enthousiast te zijn om aan de tweede film te werken. “We kijken vol enthousiasme uit naar de opnames en kunnen niet wachten tot deze warme kerstfilm dit najaar op Netflix verschijnt.”

De productie van de film is inmiddels van start gegaan en van het najaar moet de film op Netflix verschijnen. Wanneer we De Familie Claus 2 precies kunnen verwachten, is helaas nog niet duidelijk.

Foto: Netflix