De Fitbit Blaze: Is het een fitnesstracker of een smartwatch?

Fitbit Blaze

Fitbit heeft de afgelopen jaren een complete productlijn en fitnessgadgets opgezet: van simpele stappentellers voor dagelijks gebruik tot sporthorloges die een hartslagmeter en GPS-module bevatten. Als je dacht dat daar niks meer bij kon, dan heb je het mis, want Fitbit heeft zojuist een nieuw product aangekondigd: de Fitbit Blaze.

Het is eigenlijk geen fitnesstracker, maar een volledige smartwatch. Hij meet sowieso al je activiteiten de hele dag door: stappen, traplopen, slaap etc. Daarnaast houdt hij je hartslag bij. Als je gaat sporten kun je allerlei soorten sporten tracken: hardlopen en fietsen, maar ook basketbal, tennis en fitnessoefeningen. Dankzij FitStar, een bedrijf dat Fitbit heeft overgenomen, kan het horloge je zelfs begeleiden tijdens het sporten. GPS zit er niet in, maar het horloge kan net als veel smartwatches de GPS-module van je smartphone gebruiken tijdens het sporten.

Daarnaast heeft de Fitbit Blaze een touchscreen waarop je, naast het checken van de tijd en je voortgang, notificaties kunt ontvangen en bijvoorbeeld ook telefoongesprekken kunt weigeren of je muziek kunt bedienen. Wat dat betreft is de Blaze eigenlijk een simpele smartwatch met geavanceerde sportopties.

De accu gaat vijf dagen mee, da’s iets korter dan veel andere fitnesstrackers, maar stukken lang dan veel smartwatches.

Fitbit Blaze

Wat het meest opvalt zijn echter niet de functies maar het design. Het horloge lijkt wat lomp en heeft opvallende hoeken. Je kunt de bandjes en de rand om het scherm verwisselen en aanpassen aan je smaak, maar aan het uiterlijk van het horloge zelf kun je helaas weinig veranderen. Het horloge kost 230 euro met een plastic bandje. Een los leren bandje kost 110 euro en voor een stalen bandje betaal je 139 euro. Dit voorjaar wordt de Fitbit Blaze geleverd, maar je kunt hem nu al bestellen.