De Google Assistent komt nu ook naar je SMS’jes

Google-Assistant, Google Assistent

De Google Assistent komt naar steeds meer plekken toe op je telefoon. Nu wordt de spraakassistent namelijk ook toegevoegd aan Android Messages, waar je SMS’jes binnenkomen. Daarmee moet de berichten-app meer gaan lijken op het stopgezette Allo. Dat meldt Mashable.

De bedoeling is dat je suggesties van de spraakassistent kunt toevoegen aan je gesprekken, zonder dat je eerst ‘Hey Google’ of ‘OK, Google’ hoeft te zeggen. Praat je bijvoorbeeld met een vriend over een film, dan kan de Assistent een kaart suggereren met tijden waarop films beginnen. Dit geldt ook voor het weer, locatie-informatie en andere details.

Allo

Die functies klinken allemaal bekend, en dat klopt. Dit is namelijk ook hoe de Assistent werkte in Allo, de eerste berichten-app van Google met de spraakassistent. Toch werkt het niet helemaal hetzelfde. In Allo moest je namelijk @Google typen als je een vraag wilde stellen. In Android Messages worden de suggesties proactief gegeven, zonder dat je er om hoeft te vragen.

De suggesties worden overigens niet direct verstuurd. Je kunt zelf aangeven of je de informatie wilt delen met je gesprekspartner of niet.