Google haalt nog steeds geen winst met chat-apps: Allo wordt stopgezet

google-allo

Google blijft het maar proberen, maar het lijkt niet echt te willen lukken: het maken van een populaire chat-app. We zagen in het verleden Google Talk, dat werd stopgezet voor Google Hangouts werd en in 2016 verscheen Allo. Maar ook die app blijkt niet goed genoeg. Google heeft namelijk besloten om de app te schrappen.

Allo was een app waarmee je met je vrienden kon chatten, maar ook met de Google Assistant. Verder kon je de tekst vergroten om een punt te maken en op foto’s tekenen voor je ze verstuurd. Die functies zitten tegenwoordig ook in veel andere chat-apps, en de Assistant heeft inmiddels zijn eigen app gekregen.

Messages

De app wist het dan ook niet te winnen van concurrentie als WhatsApp, en ook Google realiseerde zich dat blijkbaar. Eerder dit jaar werd al besloten om niet meer te investeren in de apps. De meestgebruikte functies kwamen naar Messages, een app voor SMS-berichten.

Nu heeft Google besloten om Allo helemaal te schrappen. In plaats daarvan wil het bedrijf zich meer gaan focussen op Messages. De app blijft werken tot maart 2019. Daarna kun je al je bestaande gesprekken exporteren naar Messages, en verdwijnt de app volledig.