De harde waarheid: zo staat Google stil bij Earth Day

Earth Day

Het is vandaag (22 april) Earth Day. Dat betekent dat we (nog meer) stilstaan bij het welzijn van onze planeet. En ja, dat is anno 2022 hard nodig. Want het gaat helemaal niet zo goed met onze planeet. Ook Google staat hier op trieste wijze bij stil. Als je vandaag iets googelt – en die kans is natuurlijk best groot – zorgt Google ervoor dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt.

Elke 22 april is het Earth Day, een dag die in het teken staat van milieubescherming. Dat doen we al sinds 1970, toen ontstond er een groeiend ecologisch bewustzijn naar aanleiding van een boek van Rachel Carson. Een hoop (grote) bedrijven staan hier op deze dag ook bij stil. Op Instagram heb je het vast al voorbij zien komen.

Google staat stil bij Earth Day

Zo ook Google staat dit jaar weer stil bij deze dag. Dat doet het bedrijf door vier verschillende gifjes uit te brengen van vier locaties op aarde die de laatste jaren flink veranderd zijn. Zo zien we de Kilimanjaro (Tanzania), Sermersooq (Groenland), de Harz-bossen (Duitsland) en het Groot Barrièrerif. Gedurende de dag zul je deze verschillende gifs voorbij zien komen.

Met deze afbeeldingen drukt Google je flink met je neus op de feiten: de wereld is flink veranderd in negatieve zin. Het ijs is gesmolten, bossen zijn gekrompen en kleuren verdwijnen. Dat allemaal doordat de temperatuur op aarde langzaam maar zeker stijgt.

Besef

We kunnen er niet meer omheen, en ook Google ziet dat. Dat is dan ook de reden dat de tech-gigant een Earth Timelapse-functie heeft gemaakt. Deze werd een jaar geleden gelanceerd. Als je op het Earth Day-gifje klikt, kom je uit bij een link naar dit project.

Het is goed dat bedrijven Earth Day onder de aandacht brengen, want er moet íets veranderen. Wil je zelf ook je steentje bijdragen voor een beter milieu? Er zijn een hoop dingen die je zelf kunt doen, zoals bijvoorbeeld het verduurzamen van je huis.