De hele dag (en nacht) shoppen in de Amsterdamse 9 Straatjes via QR-codes in de etalage

Sinds afgelopen vrijdag zijn de Amsterdamse 9 Straatjes het eerste winkelgebied van Europa waar je 24 uur per dag kunt shoppen door te betalen met je mobiele telefoon. Deze vorm van Window Shoppen 2.0 is een samenwerking van PayPal met 9straatjesonline.com. Dertig winkels uit De 9 Straatjes nemen deel aan deze QRoute, de mobiele shopping route die je langs de etalages leidt, zodat je gewenste producten kunt scannen en shoppen en binnen 1 à 2 werkdagen thuis ontvangt.

Alle deelnemende winkels hebben een QR-code op hun etalageruit. De consument downloadt de mobile app van 9straatjesonline.com op zijn/haar iPhone. Met die app is het mogelijk de QR-code te scannen, waarna je automatisch wordt doorverwezen naar de mobiele website van de 9straatjesonline.com. Daar volgt een overzicht met de producten uit de etalage. Vervolgens selecteer je het gewenste product en eventueel de gewenste kleur of maat en kun je met één druk op de knop betalen met PayPal. Het gekozen product wordt vervolgens binnen twee werkdagen thuisbezorgd. Bezitters van een Android smartphone kunnen met een reguliere QR-codescanner hetzelfde proces doorlopen.

Eelco van Wijk, algemeen directeur van PayPal Benelux: “Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren meer waarde hechten aan hun smartphone dan aan hun portemonnee. Dat zien we ook terug in de toename van het aantal mobiele betalingen. Twee derde van de Nederlanders tot 35 jaar geeft aan al met hun tablet of mobiele telefoon te betalen of verwacht dat op korte termijn te gaan doen. Met dit initiatief willen we laten zien dat mobiel shoppen makkelijk, handig en vooral leuk is. Webshop 9straatjesonline.com is daarbij voor ons een ideale partner. Ze begrijpen heel goed hoe je de sfeer van De 9 Straatjes combineert met het gemak van de smartphone.”

Het project loopt in eerste instantie tot het eind van dit jaar. De intentie is om de offline-betaalmogelijkheden in winkels in de loop van volgend jaar uit te breiden. In Amerika hebben al verschillende grote retailers, waaronder Home Depot, PayPal’s offline betalingsmogelijkheden in hun winkels geïntegreerd.