De KidiZoom Smart Watch: een slim horloge speciaal voor kinderen

Smartwatches worden met de dag populairder. Naast volwassenen lijken nu ook kinderen de doelgroep te worden voor producenten van dit soort wearables. VTech introduceerde onlangs de KidiZoom Smart Watch, volgens het technische speelgoedbedrijf ‘world’s first smartwatch for kids’.

Hoewel het veelbelovend klinkt is deze uitspraak niet helemaal waar. Al eerder zijn er slimme horloges op de markt gebracht die zich speciaal richten op kinderen. Denk aan de Filip, een horloge met ingebouwde GPS-locator en belfunctie, speciaal gemaakt voor kinderen.

Bovendien is de KidiZoom niet verbonden aan het internet, waardoor het in principe geen ‘slim’ horloge kan worden genoemd. Met het horloge kunnen de jonge gebruikers ‘slechts’ foto’s maken, video’s opnemen en spelletjes spelen.

article-2543446-1ADAD61D00000578-968_634x299

Ondanks dat is het horloge zeer goed ontvangen, en lijkt het veel potentie te hebben. Mashable testte het horloge uit en was met name onder de indruk van het gebruikersgemak en de grafische vormgeving van het apparaat. Het horloge heeft slechts twee besturingsknoppen en bevat een geheugenkaart en USB poort waarmee foto’s, video’s en muziekbestanden naar een computer kunnen worden overgezet.

Hoewel de Kidizoom dus niet mee concurreert als echte smartwatch, brengt het horloge volgens Vtech de technologie op een leuke, interactieve en leerzame manier naar de jongere generatie.
Is deze ontwikkeling een voorbode van de toekomst, gaan we meer ‘slimme’ horloges zien voor kinderen?