‘De nieuwe Apple Watch Series 4 krijgt grotere schermresolutie’

Apple Watch Series 3

Het is bijna zo ver: Apple gaat volgende week zijn nieuwe producten aankondigen. Maar dat betekent niet dat de geruchten stoppen. En er is weer een nieuwe. Volgens Apple Insider krijgt de Apple Watch Series 4 namelijk een verbeterde beeldschermresolutie van 384 bij 480 pixels. Dat zou code in de laatste watchOS 5-bèta suggereren.

De huidige versie van het horloge heeft een resolutie van 312 bij 390 pixels. De nieuwe versie zou dus echt een veel hogere resolutie krijgen. Eind vorige maand zijn er waarschijnlijk al foto’s van het horloge uitgelekt. Volgens die beelden krijgt de smartwatch ook een groter scherm, een nieuwe watchface en nieuwe complicaties.

9to5Mac testte ondertussen de Apple Watch Simulator met een dichtheid van 345 pixels per inch. Daaruit blijkt dat sommige apps hun uiterlijk mogelijk moeten aanpassen. Logisch, want er past meer op het scherm. Waarschijnlijk wordt dit pas echt duidelijk op 12 september, als het horloge wordt onthuld en de code vrij wordt gegeven.

Nieuwe functies

Er zouden ook wat nieuwe functies naar de smartwatch komen met watchOS 5. Zo komt er een Walkie Talkie-app, evenals ondersteuning voor native podcasts en offline playback voor apps. Verder kun je Siri oproepen door je pols omhoog te doen. Siri gaat bovendien suggesties geven gebaseerd op je dagelijkse routines.

Voor fitness-fans komt er een optie om het automatisch te herkennen als je gaat sporten. Daarnaast komen er workouts voor yoga en wandelen, evenals notificaties over je tempo als je een bepaalde snelheid wilt aanhouden tijdens het rennen.