De nieuwe stereo van Bang & Olufsen weet precies welke muziek je wilt horen

Met de komst van muziekdiensten als Spotify, Deezer, Rdio en Tidal wordt het aanbod van muziek steeds groter. De omvang van het aanbod maakt het voor consumenten praktisch onmogelijk om steeds de juiste muziek te luisteren, aangezien het merendeel van de nummers niet eens wordt ontdekt.

Bang & Olufsen zag dit probleem als belangrijkste aandachtspunt bij de ontwikkeling van haar nieuwe geluidsinstallatie: de BeoSound Moment. De geluidsinstallatie is in staat om jouw luistergedrag te onthouden en laat je de muziek horen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

De BeoSound Moment is een houten geluidsinstallatie uitgerust met een kantelbare en afneembare muziekcontroller. Het is echter niet zo maar een controller, maar het bedienpaneel weet exact welke muziek jij wilt horen.

Stemming

De controller, ontworpen door Tectonic’s oprichter Bill Flora, bevat aan de voorzijde een cirkel met allerlei kleuren. Het ‘Moodwheel’ biedt je de mogelijkheid om je huidige stemming aan te geven en hierop de muziek aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat blauw staat voor ‘dance muziek’ en dat roze bijvoorbeeld staat voor ‘jazz’.

beosound moment b en o

Door dicht langs het midden van het Moodwheel te navigeren kun je de stemming aangeven en wordt er muziek afgespeeld die door de gebruiker is ingesteld. Op het moment dat je verder naar de buitenste rand van het Moodwheel navigeert, zal er muziek gestart worden van de muziekdienst Deezer. Zo kun je eenvoudig nieuwe muziek ontdekken die aansluit bij jouw huidige stemming.

Dagelijks ritme

Echter kan de controller meer dan alleen muziek afspelen die bij jou stemming past. Zo is de geluidsinstallatie in staat om jouw dagelijkse ritme te herkennen en te onthouden.

De achterkant van de controller is uitgerust met hout, op het eerste oog voor de sier. Maar achter de houten behuizing schuilt een bijzondere techniek met één knop. Door op de houten knop te drukken activeer je de functie ‘Daily Rhythm’.

bang-olufsen-beosound-moment

De geluidsinstallatie is in staat om jouw muziekvoorkeuren te onthouden en weet precies aan welke muziek jij behoefte hebt op een bepaald moment van de dag. Zodra je de functie activeert zal de geluidsinstallatie muziek afspelen die je normaal gesproken rond dat tijdstip of op die bepaalde dag van de week luistert.

Hiermee laat Bang & Olufsen zien dat een geluidsinstallatie aan meer moet voldoen dan alleen een aantrekkelijk uiterlijk. Anno 2015 wil de consument geholpen worden om de juiste muziek te kiezen en dat is precies wat de BeoSound Moment doet.

Er hangt echter wel een behoorlijk prijskaartje aan de slimme geluidsinstallatie. Zo zul je 2700 dollar neer moeten tellen voor de BeoSound Moment.