3D Robotics breidt consumentendrones uit na investering van $50 miljoen

De grootste commerciële dronefabrikant van de Verenigde Staten, 3D Robotics, heeft 50 miljoen dollar ontvangen uit een investeringsronde om haar diensten en producten uit te breiden, dat meldt VentureWire.

Het nieuws van de investeringsronde komt amper twee weken nadat de Federal Aviation Administration (FAA) de voorgestelde regels heeft onthuld voor commerciële drones. De regels bleken soepeler dan aanvankelijk gedacht, waardoor de dronefabrikant direct in actie kwam.

Met de investering wilt 3D Robotics haar diensten en producten verder gaan uitbreiden. Momenteel richt het bedrijf zich voornamelijk op de ontwikkeling en de verkoop van commerciële drones. De drones zijn met name geschikt voor fotografie- en video-mapping.

Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met de verkoop van losse drone-onderdelen en ondersteunen zij een ‘Do It Yourself’ platform. Hiermee stelt het bedrijf consumenten in staat om drones naar eigen wens te ontwikkelen.

Volgens VentureWire is 3D Robotics de eerste dronefabrikant die een investering van een dergelijke omvang ontvangt. Qualcomm heeft het grootste aandeel van de investering voor haar rekening genomen.

Volgens diverse financiële documenten was 3D Robotics op zoek naar investeerders om een slordige 40 miljoen dollar binnen te halen. Hoe het bedrijf dit voor elkaar wilde krijgen is niet bekend, maar gezien de investering is het doel ruimschoots behaald.

Daarnaast blijkt uit de documenten dat het bedrijf ook nog eens voor 32 miljoen dollar aan aandelen heeft verkocht, waarmee het kapitaal in korte tijd is gestegen met 82 miljoen dollar.