De OnePlus 3 koop je in virtueel winkelcentrum The Loop

De OnePlus 3 werd dinsdag aangekondigd en dat gebeurde deze keer op een wel heel bijzondere manier. De nieuwste smartphone van OnePlus is namelijk in een virtueel winkelcentrum te koop. En nee, voor deze VR-ervaring heb je geen dure VR-bril nodig, het is namelijk een app die op je smartphone draait.

In mei werd al bekend dat OnePlus gratis VR-brillen weg gaf, de Loop VR, waar je je smartphone in kunt stoppen. Nu weten we dus wat we er precies mee kunnen doen: reizen naar het virtuele winkelcentrum van OnePlus.

Welkom in The Loop

Het winkelcentrum, genaamd The Loop, is in feite een soort hoofdkantoor van de toekomst. Het gehele pand bevindt zich namelijk in de ruimte en je komt er met een lift. De gehele app is ontwikkeld door DigitasLBi, een marketing- en technologiebureau. En de app heeft succes: binnen 24 uur is hij al 58 duizend keer gedownload.

Dat succes is niet vreemd. De app ziet er namelijk erg goed uit, zelfs al is hij voor een smartphone gemaakt. The Loop maakt namelijk gebruik van Hollywood-waardige CGI 3D stereoscopische visuals en een speciale VR-playback-engine die geoptimaliseerd is voor lage latency, hoge resolutie en hoge frame-rate. Op die manier wordt het dus mogelijk om een prachtige VR-ervaring naar een smartphone te brengen.

In The Loop zitten bovendien behoorlijk wat interactieve onderdelen. Nathan Coppens van DigitasLBi vertelt: “Bij de meeste VR-ervaringen zie je nu dat het eigenlijk gewoon een filmpje is dat afgespeeld wordt. The Loop is echter interacties. In het kantoor kun je drie kamers in, waarin je informatie krijgt over de smartphone. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het ontwerp en de camera. Maar welke kamer je in gaat, dat is je eigen keuze.” Na de drie kamers weet je vrijwel alles over de smartphone en in een andere ruimte helemaal bovenin The Loop krijg je nog eens een samenvatting en hoor je nog een klein woordje van de directeur van OnePlus.

Koop de OnePlus 3 in The Loop

Bijzonder is dat je ook in The Loop je smartphone kunt kopen. “Je moet hiervoor twee keer naar een knop kijken. Eén keer om aan te geven dat je de OnePlus 3 wilt hebben en één keer om te bevestigen”, licht Coppens toe. “Vervolgens krijg je een e-mail met een bevestiging, waarop je de OnePlus 3 echt kunt kopen en kunt betalen.”

En ook de verkopen van de OnePlus 3 gaan goed: twaalf procent van de mensen die tijdens de eerste 2,5 uur in de app kwamen hebben er één gekocht. Bovendien brachten ze gemiddeld zeventien minuten door in de app, waardoor direct duidelijk is dat de ervaring de moeite waard is om eens te bekijken.

OnePlus 3

De OnePlus 3

Volgende keer nog groter

Vorig jaar was de aankondiging van de OnePlus al in VR, nu is die ervaring dus verder uitgebreid. Voor de toekomst willen zowel OnePlus als DigitasLBi echter nog weer wat groter gaan. “We willen onder meer het aankopen van de smartphone wat gemakkelijker maken”, vertelt Coppens. “Nu moet je nog naar een knop kijken, in de toekomst zien we graag dat je kunt bevestigen door bijvoorbeeld te knikken.”

Over eventuele andere uitbreidingen is volgens Coppens nog niet gesproken, dus dat blijft afwachten tot de volgende smartphone van OnePlus uitkomt. Maar in de tussentijd kunnen we genieten van The Loop, die inmiddels op zowel Android als iOS te downloaden is. De OnePlus 3 is inmiddels overigens ook buiten The Loop te kopen, voor 399 euro.