Magic Leap brengt C-3PO en R2D2 naar je huiskamer met Mixed Reality

Star Wars komt virtueel naar je woonkamer: Magic Leap, een Augmented Reality-startup heeft een samenwerking gesloten met Lucasfilm. Tijdens de Wired Business Conference werd deze partnerschap aangekondigd, maar het is nog niet bekend wanneer we de eerste resultaten kunnen bekijken.

Lucasfilm en special effects-studio Industrial Light and Magic gaan samen met Magic Leap realistisch ogende Star Wars-scènes in mixed reality maken. Met Mixed Reality worden voorwerpen uit de echte wereld gecombineerd met virtuele varianten om een nieuwe omgeving te maken.

In een korte video krijgen we vast een voorproefje van dit soort scènes. Hierin zien we dat R2-D2 en C3PO door een woonkamer lopen en een holografische tafel tevoorschijn halen, waarop er een kleine Millenium Falcon wegvliegd. Het ruimteschip van Han Solo wordt gevolgd door TIE-Fighters.

De beelden komen direct van de Magic Leap, zonder dat hier special effects aan toegevoegd zijn. Magic Leap is al enige tijd bezig met een Augmented Reality-bril, en dit apparaat houdt bij deze filmpjes rekening met de ruimte en de aanwezige objecten. Die objecten worden ook gebruikt voor de projectie; zo is de holografische tafel ook een echte tafel.

Wanneer de bril van Magic Leap uit komt, is nog niet bekend. Wel zijn er geruchten dat er tijdens CES 2017 in januari een presentatie komt van een vergevorderd prototype. Ook is het nog niet bekend of het Star Wars-project uiteindelijk voor consumenten beschikbaar wordt.