Digitale update van de klassieke lavalamp reageert op aanraking en muziek


Maak ruimte voor nóg een slimme lamp in je kamer. De Ion, die wordt omschreven als een digitale update van die oh-zo-populaire lavalamp uit de jaren 60, staat op dit moment op Kickstarter waar het hard op weg is zijn beoogde budget van $20,000 bij elkaar te verzamelen.

Het bedrijf, met de toepasselijke naam ‘Lava’, wilde de beroemde lamp een update geven voor ons stressvolle, drukke leventje van vandaag de dag. De digitale stemmingslamp is meer dan alleen bestuurbaar en reageert op zijn omgeving dankzij Bluetooth 4.0, veertig driekleuren LED lampjes, een microfoon, geluidsverwerking èn een capacitive touchscreen!

Daarbij ontwikkelde het bedrijf ook nog eens een bijbehorende applicatie waarmee gebruikers verschillende kleuren kunnen selecteren gebaseerd op hun stemming.

photo-main
Waarmee Ion zich onderscheid ten opzichte van andere lampen is dat gebruikers niet gewoonweg een kleur kiezen, maar de keuze hebben uit verschillende lichtcombinaties, ofwel: ‘moods’. Dit zijn in feite verschillende gekleurde lichteffecten met namen als ‘Pulse’, ‘Plasma’ en ‘Strobe’.

Iedere lamp bevat in eerste instantie vijftien verschillende ‘stemmingen’, maar in de toekomst zullen dit er meer worden aldus Lava. Gebruikers kunnen de snelheid en de helderheid van deze verschillende lichtcombinaties zelf aanpassen met behulp van de app.

Het paradepaardje van de Ion is wel de ‘Rave modus’, waarbij de lamp verandert in een soort discolamp die reageert op het ritme en de tonen van de muziek. Voor werkelijk elk moment en elke stemming kan de lamp dus worden ingezet.

De slimme lamp kost op dit moment $199 op Kickstarter, met een geschatte leveringsdatum van eind augustus. Hoewel ik het lava-gedeelte van de lamp eigenlijk niet heel duidelijk terug zie komen – behalve dat de Ion een langwerpige vorm heeft en bewegende lichteffecten bevat – zijn de mogelijkheden die de lamp biedt wel heel erg leuk: laat het feestje maar beginnen!