Basketballers krijgen inzicht in statistieken door de slimme Wilson X Connected Basketball

Het Internet of Things blijft niet bij slimme koelkasten, slimme rookmelders, slimme sloten en slimme huis-apparatuur. De sportwereld lijkt ook steeds meer gebruik te gaan maken van (slimme) technologische gadgets.

Zo was er gisteren al nieuws over een slimme hightec-bezem die de curlingwereld op zijn kop zette en weten we tegenwoordig zeker of de bal wel of niet over de lijn was met de nieuwe doellijntechnologie. Wilson komt nu met de eerste slimme Basketbal.

De bal doet ons een beetje denken aan de slimme voetbal van Adidas die hier bij ons op de koelkast staat. Net als de voetbal van Adidas is de basketbal van Wilson uitgerust met draadloze sensor binnen in de bal. Door middel van een getest algoritme tracked de bal jouw ‘basket and bricks’.

De bal hoeft niet opgeladen te worden door de batterij die binnen in de bal zit. Deze batterij zorgt ervoor dat je ongeveer 100.000 shots kan doen, dit staat gelijk aan de bal twee jaar lang hevig gebruiken volgens Wilson. Gebruikers die met de bal de mijlpaal van 100.000 shots behalen, mogen de bal daarna inleveren voor een nieuwe.

Je synchroniseert de bal via Bluetooth met een iOS app (Android komt later) en gooit de bal in de lucht met flink wat backspin. Daarna laat je hem op de grond stuiteren en connect je telefoon als het goed is automatisch met de bal. Daarna kun je in de app een game-modus aanklikken, de klok starten door op het scherm te klikken en je gegevens te verzamelen.

De bal kost zo’n $200 en komt in een mannen- en vrouwenmaat!