De T8 Remidi is een handschoen met soundeffects

Een dj achter de draaitafel: één hand aan de knoppen, de vrije hand in de lucht. Nu wordt die hand nog gebruikt om het publiek wat op te peppen, maar binnenkort zien we wellicht een disk jockey die deze vrije hand gebruikt om echt muziek te draaien. Het bedrijf Remidi wil namelijk een handschoen met sensoren ontwikkelen waarmee muziek kan worden gemaakt.

In vingertoppen en handpalm van T8 Remidi zitten in totaal acht sensoren die je zelf kunt aanpassen met geluidseffecten. Door de sensoren te triggeren door er op te drukken, kun je het gekoppelde geluid af laten spelen.

Naast de handschoen moet je ook een armband dragen en het kledingstuk koppelen aan een app. Daar kun je de geluiden voor elk van de acht sensoren aanpassen. Door middel van een ingebouwde accelerometer kunnen de bewegingen van je hand of pols gevolgd worden om het geluid vorm te geven.

Op Kickstarter heeft de handschoen al ruim twee keer zijn streefbedrag van 50.000 dollar opgehaald. Remidi hoopt in april te beginnen met de voorbereidingen van de productie, zodat ze de handschoen in september kunnen bezorgen.