Google wil ballonnen Project Loon oplaten in India

Google’s zusterbedrijf X wil zijn internetballonnen van Project Loon, waardoor moeilijk bereikbare gebieden moeten worden voorzien van internet, gaan oplaten in India. Het bedrijf is daarover in gesprek met telecomproviders in het land, schrijft The Economic Times.

Rajan Anandan, vice-president van Google in India, noemt Project Loon de ‘infrastructuur van de lucht’. In een interview met The Economic Times zegt hij dat de samenwerking met telecomproviders noodzakelijk is, maar hij noemde geen details over het aantal bedrijven waarmee Google in gesprek is. Wel zegt hij dat de overheid erg meewerkt. Dat is opvallend, want vorige maand stak India een stokje voor het project Internet.org van Facebook. De extreme kloof tussen arm en rijk in het land maakt dat innoveren daar erg lastig is.

Eerder werd bekend dat X zijn ballonnen ook wil testen in Sri Lanka. Het bedrijf presenteerde zijn ambitieuze project om de hele wereld van internet te voorzien in 2013. Naast de technische uitdaging is ook de samenwerking met telecomproviders een belangrijk onderdeel om het project te laten slagen.