DeLorean Aerospace werkt aan vliegende auto met indrukwekkend bereik

Het Amerikaanse DeLorean Aerospace werkt aan een autonoom vliegende auto met een indrukwekkend bereik van bijna 200 kilometer. Daarmee kan het voertuig vele malen verder dan de huidige concurrentie, die maximaal 80 kilometer bereik halen.

Hoewel de volledig elektrische DR-7 van DeLorean Aerospace (familie van de autofabrikant, maar geen zusterbedrijf) meer vliegtuig dan auto is, zien de makers de toepassing van het voertuig meer als een vliegende variant op een auto, mede omdat het voertuig door de inklappende vleugels ook op de weg zou kunnen rijden. In uitgeklapte variant wordt dat echter lastig: de DR-7 is zo’n 6 meter lang en 5,5 meter breed en biedt plaats aan twee passagiers.

 DeLorean wil binnen 12 maanden een werkend prototype op volledige schaal gaan testen, maar is vooralsnog bezig met de miniatuurversies. Het is dus nog even afwachten wanneer we het futuristische ontwerp daadwerkelijk in echt kunnen aanschouwen en wat het uiteindelijk prijskaartje zal zijn.

Maar oprichter Paul DeLorean ziet het voertuig absoluut niet als een toekomstig rijkelui’s speeltje: “Het ontwerp van de DR-7 lost echt een hoop problemen en inefficientie op rond transport, vervuiling, drukke wegen en de aftakelende infrastructuur,” aldus DeLorean in gesprek met Wired.