Deze armband voorkomt dat je afgeleid raakt

RE-vibe

Ken je dat? Ben je hard aan het werk op kantoor, komt er ineens een leuke gif-afbeelding voorbij. En een filmpje. En een artikel over je favoriete film. Voor je het weet ben je volledig afgeleid en krijg je geen werk meer gedaan. De armband RE-vibe belooft je daar tegen te behoeden, door je er constant aan te herinneren om je werk gedaan te krijgen.

De RE-vibe gebruikt een algoritme om je een trilnotificatie te sturen op het moment dat je het niet verwacht. Ben je afgeleid? Dan moet deze trilling je er aan herinneren om weer aan de slag te gaan. Als je al helemaal gefocust bent, is het een reminder om bezig te blijven. Dat maakt het een kleine werkgever voor aan je pols, die af en toe even komt polsen hoe het gaat.

Door de trilnotificaties met een algoritme op willekeurige momenten te sturen, raakt de drager hier niet aan gewend. Een slimme manier om de aandacht te trekken, al hadden wij gehoopt dat de RE-vibe net wat slimmer was. De armband weet immers niet wanneer je afgeleid bent, maar doet een gok en trekt op willekeurige momenten aan de mouw. Dat terwijl bijbehorende software prima zou kunnen zien of je bijvoorbeeld iets anders aan het doen bent dan je werk. Al zijn de privacyzorgen daarbij dan wel groot.

De RE-vibe was eerder al op Kickstarter een succes, maar is nu ook te koop in een gewone webshop. Daar bestel je de anti-afleidingsband voor 99 dollar, omgerekend ongeveer 91 euro.