Deze case maakt elke smartphone modulair

Je kunt wachten op Project Ara als je een modulaire smartphone wilt, maar wat als je binnenkort simpelweg je huidige telefoon in een modulair jasje kunt steken?

Maak kennis met Nexpaq, een smartphonehoesje dat veel meer doet dan alleen je telefoon beschermen. Nexpaq zorgt er namelijk voor dat je allerlei extra functies aan je iPhone of Samsung Galaxy S6 Edge kunt toevoegen. Voorbeelden? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk aan een USB-poort, een thermometer, lekker klinkende speakers of extra opslag.

De ontwikkelaar van Nexpaq heeft inmiddels twaalf modules op de plank liggen, waarvan we er dus al een aantal behandeld hebben. De case biedt ruimte aan zes verschillende modules, maar je zit nooit vast aan je keuze. Het voordeel van de modulaire onderdelen is namelijk dat je ze binnen een paar seconden vervangen hebt. Wil je dus even je accu opladen, dan voeg je simpelweg de accumodule toe, terwijl je even lader op dezelfde plek een thermometer kunt gebruiken.

Je stuurt de modules overigens niet aan met je telefoon zelf, maar via de app van Nexpaq. Zo zorgen de ontwikkelaars ervoor dat je alle modules met zowel iOS als Android kunt gebruiken. De Nexpaq is nu te vinden op Kickstarter en is (voor early birds) met vier modules te koop voor 89 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs zal op 109 dollar uitkomen en extra modules kosten je tussen de 14 en 29 dollar, afhankelijk van de module die je kiest. De levering start in januari 2016.