Tesla Energy is officieel, gaat woningen en bedrijven van stroom voorzien

Tesla Energy is officieel, maar gaat dit systeem ervoor zorgen dat we anders naar stroom gaan kijken? Ja, zeker als we Tesla-baas Elon Musk mogen geloven. Hij wil namelijk niet alleen huizen van Tesla Energie voorzien, maar mikt ook op bedrijven en fabrieken.

Voor het gemiddelde huishouden komt Tesla met de Powerwall, een systeem dat 7 kWh (genoeg om je apparaten een dag lang aan de praat te houden) of 10 kWh aan stroom kan opslaan en leveren. De fabrikant hoopt er eigenlijk op dat de gebruikers ‘m inzetten om zonne-energie of windenergie op te slaan, maar je kunt de Powerwall bijvoorbeeld ook opladen met nachtstroom. Zo kun je overdag gebruik maken van de goedkope stroom van ’s nachts. De Powerwall is natuurlijk geschikt om je Tesla Model S op te laden, maar is ook geschikt om de rest van je apparaten van stroom te voorzien. Sterker nog: Tesla stelt dat je zonder traditionele stroomleverancier zou kunnen.

Het Powerpack is een nog grotere innovatie, want Tesla liet tijdens de presentatie weten dat dit systeem in staat zou zijn om een land als de Verenigde Staten moeiteloos te voorzien van stroom. Oké, je hebt er dan wel 160 miljoen nodig, maar je begrijpt het idee. Het Powerpack bestaat uit losse modules die elk 100 kWh leveren, zodat je het systeem uit kunt breiden van 500 kWH tot meer dan 10 MWh. Tesla mikt dan ook vooral op bedrijven, fabrieken en overheden die op een andere manier stroom willen gaan gebruiken.