Deze hydroponische tuin bestuur je met je smartphone

Hydroponisch ofwel grondloos-tuinieren kan ingewikkeld lijken als je geen groene vingers hebt. Als je het echter wél voor elkaar krijgt dan kun je eenvoudig fruit, groente, en kruiden laten groeien in je huis.

De Niwa, die twee jaar in ontwikkeling is geweest en nu ondersteuning zoekt via een Kickstarter-campagne, zorgt ervoor dat je niet langer hoeft te gokken wat je doet door dit proces te automatiseren. Het enige dat je nog in hoeft te vullen is informatie over de planten zelf.

Niwa uses a number of sensors and actuators to create a perfect environment for your plants to grow healthy and strong. She controls the temperature, humidity, and light cycles and her automated irrigation system will also water and feed your plants whenever they need it — giving you get better results and complete peace of mind.

De Niwa heeft een hydrologisch systeem met een automatisch bewaterings-systeem, een verwarmer, ‘smart’ licht, ventilatie en vochtigheidscontrole om zo het perfecte milieu voor je planten te creëren. Omdat verschillende planten verschillende behoeften hebben, zijn er een aantal instellingen voor vaak voorkomende planten, inclusief fruit zoals tomaten en aardbeien; groente zoals sla, bloemkool, erwten; kruiden zoals basilicum, munt en peterselie; en zelfs bloemen als je liever een decoratieve tuin wilt.

Hoewel de functies geautomatiseerd is heeft het systeem wel je hulp nodig bij het monitoren van de ontwikkeling van de planten omdat dat vaak visueel gemeten moet worden. Je moet het systeem via de app bijvoorbeeld laten weten of je plant aan het bloeien is. De app zal je echter een melding sturen wanneer je deze vragen moet beantwoorden waardoor het proces zo soepel als mogelijk verloopt.

Je kunt ook op afstand in de gaten houden hoe je planten ontspruiten en groeien omdat het systeem via wifi verbonden is – voor de meer ervaren tuiniers is er ook de optie om het milieu van de Niwa handmatig te controleren. De Niwa is te bestellen in twee formaten – een kleine voor kruiden en kleine planten (249 dollar) en een grote voor de meer ambitieuze tuiniers (299 dollar).