Deze TV met ingebouwde projector staat bovenaan jouw verlanglijstje deze kerst

Vorig jaar schreven we een stukje over de vetste televisie allertijden. Het ging om een prototype van Philips, die ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van zijn Ambilight serie een TV ontwierp met projectoren aan de achterkant. Zo wordt je televisie beeld ook nog eens meters groot achter je televisie op de muur geprojecteerd, voor een spectaculaire ervaring.

We waren blijkbaar niet de enige die dat idee extreem vet vonden. Na de demonstratie op de IFA kreeg Philips / TPVision zó veel reacties van enthousiaste media en consumenten dat het bedrijf besloot serieus werk te gaan maken van een TV met projectoren. En vanaf dit najaar is het zover, dan is de Philips 8900 Ambilight TV namelijk voor iedereen verkrijgbaar.

Liefhebbers van Ambilight TV’s zullen versteld staan van het effect van dit toestel: In plaats van LED lampen aan de zij- en bovenkanten van het toestel die gekleurd licht projecteren, zitten er 9 ingebouwde projectoren aan de achterzijde, die het televisiebeeld tot 3,5 meter groot op je huiskamermuur kunnen projecteren. Je dient de TV daarvoor wel ten minste 20 centimeter van de muur af te monteren op een draagbeugel. In onderstaande demovideo zie je hoe dat er in de praktijk uit ziet:

De AmbiLux 8900 is een 65 inch 4K toestel met haarscherp beeld en intense kleurendiepte. Maar het is met name de projectiefunctionaliteit die je verstelt doet staan wanneer je het apparaat voor het eerst zelf in actie ziet. Natuurlijk heb je wel een ruime woonkamer(muur) nodig om het apparaat volledig tot zijn recht te laten komen, maar voor fanatieke gamers of filmfanaten is dit absoluut een must-have.

Jammer genoeg hangt aan het apparaat wel een flink prijskaartje: De Philips 8900 gaat ongeveer €5000 kosten. Hij is vanaf eind september ook in Nederland verkrijgbaar.