DHL presenteert nieuwste Parcelcopter: een drone voor pakketvervoer

DHL heeft de nieuwste versie van zijn pakketvervoersdrone gepresenteerd: de Parcelcopter 3. Dat meldt Tweakers. De drone lijkt op een klein vliegtuigje van zo’n 2 meter breed en lang, maar kan zijn vleugels draaien. Hierdoor kan het apparaat verticaal opstijgen, als een helikopter, en daarna zijn vleugels draaien om zijn weg te vervolgen als een vliegtuig.

De drone vliegt met een gemiddelde snelheid van 70 km/u, maar heeft een maximum snelheid van 126 km/u. Hij weegt zo’n 12 kilo en kan maximaal 2 kilo aan lading meenemen.

De drone wordt door DHL in Duitsland getest op een route tussen Reit im Winkl naar Winklmoosalm. Da’s een afstand van zo’n 8,3 kilometer en de drone legt die af in 6 tot 9 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De drone voert zijn vluchten autonoom uit door middel van twee ‘skyports’. Dit zijn een soort van kleine garages van 3,5 bij 5,5 meter die plaats bieden aan maximaal vijf containers.Het doel van deze skyports is het makkelijker kunnen bereiken van moeilijk gelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld de Alpen waar DHL zijn tests uitvoert. Gebruikers kunnen zelf containers in de skyport plaatsen of ophalen en moet de langzame bezorgvrachtwagens vervangen.

Hoe de drone zijn route bepaald wil DHL niet kwijt. Wel laten ze weten dat er in ieder geval gebruikt wordt gemaakt van GPS.

Een van de eerdere versies van de Parcelcopter