FDA presenteert richtlijnen omtrent beveiliging van medische apparaten

De Amerikaanse waakhond FDA (Food and Drug Administration) heeft een ontwerp voor een aantal richtlijnen gepresenteerd die ontwikkelaars van medische apparaten advies moeten geven over online beveiliging. Engadget laat weten dat het slechts om richtlijnen gaat en niet om specifieke eisen. Datalekken en online beveiligingsproblemen kunnen namelijk grote problemen veroorzaken, vooral wanneer levens letterlijk op het spel staan.

In de richtlijnen wordt onder meer genoemd dat ontwikkelaars de risico’s omtrent online beveiliging in kaart moeten brengen en de informatie, die gedeeld kan worden tussen bedrijven en overheden, moet coördineren.

Daarnaast moeten bedrijven deel uit moeten maken van, of informatie delen met. de ISAO (Information Sharing Analysis Organization). De ISAO is een samenwerkingsverband waar leden informatie en kennis bundelen over digitale beveiliging en informatie. Volgens de ISAO moeten organisaties nauw samenwerken in een open en vertrouwde omgeving om de veiligheid van patiënten te kunnen garanderen en voor kunnen blijven op online aanvallen.

Het ontwerp met richtlijnen staat 90 dagen lang open voor kritiek, daarna komt de FDA met de definitieve aanbevelingen.