Handig: Je kunt je digitale spiegelreflexcamera bedienen met je smartphone dankzij Unleashed

Je digitale spiegelreflexcamera bedienen met je smartphone is vaak gedoe. Tenminste, dat vonden de ontwerpers van Unleashed. Daarom wilden zij een kleine add-on maken waarmee je je camera gemakkelijk via je smartphone kunt bedienen. En het project blijkt gewild: in minder dan een week tijd heeft het apparaatje op Kickstarter al de benodigde 60.000 euro binnen weten te halen.

Daarmee willen de makers de kleine add-on in massaproductie gaan brengen. Het apparaatje is vooral ontworpen om niet in de weg te zitten. Vandaar zijn grootte, maar ook het gebruikersgemak speelt een rol. De Unleashed is de schakel die je camera via bluetooth verbindt met je smartphone. Zo kun je altijd direct klaar zijn om je camera te bedienen en de instellingen via je telefoon aan te passen.

Het apparaatje is nog voor te bestellen via Kickstarter. In dat geval betaal je er minimaal 109 euro voor. Als alles goed gaat, heb je het apparaat in juni 2017 in huis. Daarna moet de Unleashed voor 200 euro bij retailers te koop zijn.

unleashed_1