De trailer van horrorfilm Morgan is gemaakt door IBM Watson, heb jij het door?

De trailer van de film Morgan, die deze maand in première ging, is gemaakt met behulp van de supercomputer Watson van IBM. De film gaat over de menselijke kunstmatige intelligentie Morgan, die zich verzet tegen haar makers als die besluiten dat ze uitgeschakeld moet worden. Filmstudio 20th Century Fox benaderde IBM met de vraag of Watson een trailer voor de horrorfilm kon maken.

Daarvoor moest de supercomputer eerst een idee krijgen wat angst eigenlijk is. Watson kreeg honderd filmtrailers voorgeschoteld, waarbij hij het beeld en geluid analyseerde. Daarna ‘bekeek’ het de film Morgan. Watson heeft uiteindelijk tien scenes geselecteerd die in de trailer voorbij konden komen. Een filmmaker heeft de scenes vervolgens achter elkaar geplakt om er een coherent verhaal van te maken. Hij voegde ook muziek toe.

Volgens IBM was dit vooral een experiment om te kijken wat de uitkomst zou zijn. Uiteindelijk heeft het team één moment dat door Watson was geselecteerd niet gebruikt, omdat het niet bij de rest van de trailer zou passen. Het team beweert verder dat het maken van de trailer hierdoor in 24 uur voltooid kon worden.