DigitSole maakt slimme hardloopzool die blessures helpt te voorkomen

Op de IFA maakten we vorig jaar kennis met de Franse startup DigitSole: een bedrijf dat technologie verwerkt in de zolen van je schoenen. Het bedrijf ontwikkelde een zool die je voeten kan verwarmen. Niet alleen handig in de winter, maar ook goed voor de bloedsomloop. Je bedient hem met een bijbehorende app. Nu, een jaar later, staat DigitSole weer op de IFA, maar nu met een hele reeks aan producten.

Daarbij gaat het uiteraard nog steeds om slimme zolen. De originele DigitSole is inmiddels verbeterd en heet nu de Warm Series. Hij kan nog steeds je voeten verwarmen, maar houdt ook je bewegingen bij via een ingebouwde fitnesstracker. Daarnaast optimaliseert de zool, door zijn vorm en het gebruikte materiaal, de beweging van je voet.

DigitSole Run Profiler

Voor hardlopers is er een special DigitSole Run Profiler. Die meet heel gedetailleerde informatie, terwijl je aan het lopen bent, en geeft ook feedback via je smartphone in de vorm van audioboodschappen. Daarnaast laat hij je achteraf zien hoe je je voet precies gebruikt tijdens het lopen: waar zet je druk en hoe zet je je af. Hij kan daarbij ook vaststellen wanneer je spieren en gewrichten moe beginnen te worden om op die manier blessures te voorkomen.

DigitSole

De slimme hardloopzooltjes maken verbinding met je smartphone via Bluetooth 4.0 en je laadt ze op via USB (de ingebouwde accu gaat 10 dagen mee). Ze gaan nog deze maand in de verkoop, maar een prijs heeft DigitSole nog niet bekend gemaakt.

Schoenen

Naast de losse zooltjes, maakt DigitSole ook complete schoenen, waarin zijn techniek is verwerkt. Op de CES zagen we begin dit jaar al de SMARTSHOE 01. Dat is een futuristische sneaker met een Warm Series-zool ingebouwd en de mogelijkheid om hem dicht te maken zonder handen (nooit meer je veter strikken!).

Wil je liever een normale schoen met slimme technologie, dan is er nu ook de Warmin’ Sneaker. Ook hier ziet de techniek van de Warm Series-zool verwerkt in de schoen. Aan de buitenkant ziet hij eruit als een casual sneakers en hij is verkrijgbaar in een hoge en lage variant in verschillende kleuren. Prijs en beschikbaarheid zijn helaas nog onbekend.

DigitSole Warmin' Sneaker