Gemakkelijk je elektrische auto opladen dankzij de PlugSurfing Laadsleutel

Elektrisch rijden heeft de toekomst, zo rept men. Maar zijn er wel genoeg laadpalen in je omgeving en zo ja, hoe gemakkelijk kun je daar op aanhaken? PlugSurfing biedt uitkomst met de PlugSurfing Laadsleutel.

Het is in vele opzichten een prettige ontwikkeling dat elektrisch rijden in ons land nog altijd de wind in de zeilen heeft. Hoewel we in ons land ons vooral hebben laten verleiden tot de aanschaf van hybride modellen, is de verwachting dat de nieuwe betaalbare Tesla Model 3 ook in ons land zal aanslaan. Tot groot genoegen van oprichter Elon Musk, uiteraard.

Maar goed, eenmaal elektrisch heb je eventueel een laadpaal bij je woning, maar zodra je op pad gaat, is het toch even zoeken: is er een laadpaal in de buurt en zo ja, is hij beschikbaar? Sinds 2011 verzamelt het Nederlands/Duitse PlugSurfing alle informatie over laadpalen in Europa en biedt daarmee de helpende hand.

Gemakkelijk betalen

Die verzameldrang heeft er voor gezorgd dat de app van PlugSurfing je informatie kan verschaffen over meer dan 28.000 laadpalen in Europa. Naast het aantal laadpalen in een regio toont de app ook beschikbaarheid, type laadkabel en maximale capaciteit in de app.

Zo’n zoekfunctie alleen is al is bijzonder prettig, maar de app van PlugSurfing gaat nog een stap verder en biedt je de mogelijkheid om via de app direct af te rekenen bij de laadpaal. Dat kan via creditcard, PayPal of iDeal.

Nóg makkelijker is de PlugSurfing Laadsleutel, feitelijk het best te omschrijven als ‘een tankpas voor laadpalen’. Met de sleutelhanger – die je natuurlijk het makkelijkst aan je autosleutel kunt laten hangen – kun je bij duizenden laadpalen in Europa direct afrekenen, zonder apps of andere betaalkaarten.

Het team van PlugSurfing is deze week te vinden op de IFA in Berlijn. De app kun je hier downloaden voor iOS en Android. Genoeg gelezen en wil je direct een Laadsleutel bestellen? Dat kan hier!