Fortnite komt in de herfst met ‘robuust wedstrijdsysteem’

Fortnite Nintendo Switch

Fortnite heeft de afgelopen zomer flink wat wedstrijden gezien, waar een grote prijzenpot van 8 miljoen dollar aan hing. Volgens ontwikkelaar Epic Games was dat echter slechts een proef van wat er nog gaat komen. Het bedrijf zegt nu namelijk een “robuust wedstrijdsysteem” op te zetten, wat deze herfst moet verschijnen.

Volgens de beschrijving ga je in deze wedstrijd tegen andere mensen spelen in dezelfde wedstrijden. Ook worden je behaalde doelen beloond. Hoe het systeem gaat werken, is echter onbekend. Ook is niet duidelijk of je geld kunt winnen met de wedstrijden. Wel weten we dus dat de eerste versie van het systeem in de herfst moet verschijnen.

World Cup

Ook zegt Epic Games dat er volgens jaar een World Cup komt van het spel. De wedstrijden van van de zomer, genaamd Summer Skirmish, waren daar een voorbereiding van.

“We hebben veel geleerd van het experimenteren met de scores en de formats, waarbij we de beste balans tussen eenvoud, entertainment, de performance van de server, en de integriteit van de wedstrijden probeerden te vinden. Verwacht dat we doorgaan met de wedstrijden na de Summer Skirmish, terwijl we op weg zijn naar de officiële Fortnite World Cup.”