Dirty Lines: de Nederlandse Netflix Original over sekslijnen

Dirty Lines

Naast de serie Ares is er nooit meer een Nederlandse Netflix Original uitgekomen. Op Undercover na dan, maar die serie is Vlaams/Nederlands én bestond al voordat Netflix daarin investeerde. Goed, we kunnen binnenkort genieten van nog een Netflix Original van Nederlandse bodem, namelijk: Dirty Lines.

Dirty Lines

Het verhaal van Dirty Lines speelt zich af in 1987 in Amsterdam. Dat is een tijd waarin de Nederlandse samenleving in een razendsnel tempo veranderde. De psychologiestudente Marly Salomon (gespeeld door Joy Delima) start een bijnbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch.

Dit telecombedrijf is opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters). Het is Europa’s eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. In no-time verdienen de twee broers geld als water en Marly wordt volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

Jaren ’80 in Amsterdam

De jaren ’80 in Amsterdam waren wilde jaren en de nieuwe generatie zorgde ervoor om dit leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van een culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd.

Maar dat was niet alles om het leven goed te vieren. De sekstelefoonlijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren.

Cast

De cast van deze serie is veelbelovend met een hoop nieuw talent. Hierin spelen namelijk Joy Delima, Minne Koolke Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abby Hoes en Benja Bruijning. Verder zien we ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Cekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder Manous Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers.

De serie wordt geschreven door de makers van Penoza en ook dat zorgt voor hoge verwachtingen. Dirty Lines bestaat uit 6 afleveringen en verschijnt wereldwijd op Netflix in 2022.

Beeld: Netflix