Disney-fans opgelet: déze films en series zitten eraan te komen

Disney-fans

Het was gisteren een goeie dag voor een hoop Disney-fans. De één na de andere serie – mét releasedatum – werd het internet opgegooid. Niet gek dus als je het een en ander gemist hebt. Wij zijn de moeilijkste niet en zetten alles voor je op een rijtje. We kunnen niet wachten, want er zitten een hóóp goeie series aan te komen bij Disney+. Mocht je nog geen abonnement hebben, dan is dit zeker het moment om er eentje aan te schaffen.

Marvel’s Loki

De serie Loki zal zich vlak na Avengers: Endgame gaan afspelen. Dit verhaal gaat over Loki, de god van het onheil, die in de schaduw van zijn broer Thor is gestapt. Loki is ontsnapt uit de handen van de Avengers, met de Tesseract. De regie van de serie is in handen van Kate Herron, die ook de serie Sex Education regisseerde. Verder bestaat de cast naast Tom Hiddleston onder andere uit Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino en Richard E. Grand. De serie staat gepland voor 11 juni.

Star Wars: The Bad Batch 

Verder is er bekend gemaakt dat Star Wars: The Bad Batch op 4 mei gaat starten. Het is een spin-off van The Clone Wars, en gaat over een groep elite-clones die genetisch afwijken van de rest van het leger.

Big Shot

Uiteraard blijft het niet alleen bij mij Marvel-series voor de Disney-fans. Vanaf 16 april kunnen we kijken naar de serie Big Shot. Hierin zien we John Stamos die een basketballcoach speelt. Hij wordt bij zijn huidige club in de NCAA ontslagen en gaat vervolgens aan de slag op een middelbare school voor meisjes. Daar leert hij om empathie te tonen en kwetsbaar te zijn.

Monsters at Work

Natuurlijk kunnen we ons Monsters Inc. nog herinneren als de dag van gisteren. We hebben een paar jaar moeten wachten voordat we Mike en Sully weer eens te zien kregen, maar het wachten is beloond: er komt een nieuwe film over de monsters. Op 2 juli kunnen we op Disney+ weer genieten van de avonturen. Het is een spin-off waaraan een groot deel van de originele cast meewerkt. Het verhaal begint op de dag nadat de titulaire energiecentrale weer begint te werken nadat zij het gelach van kinderen hebben geoogst. Het voorziet de stad Monstropolis van brandstof en we krijgen een kijkje in het werkleven van de monsters. Het is een bijzonder project voor Pixar, aangezien ze normaal alleen maar films maken.

Spider Man: No Way Home 

Het zal nog even duren, maar met de komende kerstdagen kunnen Disney-fans in ieder geval genieten van de nieuwste Spider Man: No Way Home. Heel veel kunnen we nog niet over de film vertellen, maar op Twitter werd alvast een mini-voorproefje gedeeld:

Luca

Tot slot kondigde Pixar aan dat er een nieuwe animatiefilm aan zit te komen: Luca. Het is gemaakt door de makers van onder andere Toy Story en gaat over twee jongens die erachter komen dat ze half-zeemonstertjes zijn. Kunnen ze hun geheim wel verborgen houden?

Afbeelding: Disney