Disney+ maakt een prequel van Beauty and the Beast

Fans van Beauty and the Beast opgelet: er komt een prequel aan! Disney heeft aangekondigd dat er een hele serie wordt gemaakt rondom het verhaal, wat zich dus nog voor de film met Emma Watson afspeelt. En daarin komen een aantal bekende gezichten terug, meldt CNet.

De nieuwe serie speelt zich jaren voor het verhaal van de film af, zo heeft Disney aangekondigd. Het geheel draait zich om Gaston en Lefou, die weer gespeeld worden door Josh Gad en Luke Evans. In de serie zien we hoe ze op reis gaan met de stiefzus van LeFou, Tilly (gespeeld door Briana Middleton), nadat een verrassende onthulling uit haar verleden aan het licht komt. Die reis zit – hoe kan het ook anders – vol met romantiek, komedie en avontuur.

Helaas voor ons betekent dit waarschijnlijk wel dat we Emma Watson (Belle) en Dan Stevens (Beast) niet terug gaan zien in de serie. Wel komt er een andere bekende terug voor de serie: componist Alan Menken. Deze man maakte niet alleen de soundtrack voor de live action-film uit 2017, maar deed ook de muziek voor het origineel uit 1991.

Nog even geduld…

Disney heeft al laten weten dat de serie in totaal acht afleveringen krijgt en dat het geheel dus op Disney+ verschijnt. Helaas duurt het nog wel even voor we hiervan kunnen genieten. De productie gaat namelijk pas in de lente van 2022 van start. Wanneer we dan van de Beauty and the Beast-prequel kunnen genieten, is nog onduidelijk.

Beeld: Disney