Luister de GP van Frankrijk review: Eindelijk eens de jager

Ook in Frankrijk werden Formule 1 fans weer op de wenken bediend. De GP van Frankrijk, sinds 2018 weer verreden op het niet bijzonder geliefde en spannende Paul Ricard, liet zien dat Verstappen en Hamilton het de rest van het seizoen op elke baan spannend kunnen gaan maken.

De Franse GP bracht in veel opzichten revanche voor Max Verstappen en Red Bull. Het was een heerlijk weekend om terug te komen van die noodlottige lekke band in Baku. Maar ook de ultieme wraak voor twee races waarin het team van Red Bull strategisch de meerdere moest erkennen in Mercedes en Hamilton in de eindfase onze landgenoot wist te passeren.

Maar na Baku, Hongarije en Spanje waren team en coureur op hun allerscherpst en wisten ze een fabelachtige winst binnen te halen.

Er was natuurlijk meer! Wat ging er mis bij Mercedes? En is de klaagzang van Bottas nou echt niets meer dan het hart luchten of speelt er meer op de achtergrond? Uiteraard ook oog voor de rest van het veld, met McLaren met een prima race en wederom een sterk optreden van ervaren rotten Alonso en Vettel!

In deze aflevering:

  • Niet de prooi maar de jager: wat een race voor Red Bull
  • Onrustig weekend voor Mercedes dat zoekt naar oplossingen (of excuses)
  • McLaren met een prima race
  • Vreemd weekend voor Ferrari

Foto via Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images