‘Disney overweegt om Twitter over te nemen’

De potentiële verkoop van Twitter is inmiddels geen geheim meer. Afgelopen week onthulde CNBC dat onder andere Google en Salesforce met Twitter in gesprek zijn, waarna andere bronnen spraken over Microsoft als mogelijke overnamepartner. Nu is er een frappante nieuwe naam aan de koperslijst toegevoegd: Disney.

Volgens Bloomberg is Disney op het moment met financieel adviseurs in gesprek over wat ze wellicht voor Twitter kunnen bieden. Verdere details ontbreken, maar alleen de aanwezigheid van het bedrijf in dit proces is al bijzonder. Door Twitter te kopen, zou het bedrijf zich voor het eerst serieus op sociale media richten.

Jack Dorsey

Disney lijkt wellicht een wat gekke match voor Twitter, maar onthoud dat het bedrijf wel vaker uitbreidt door agressief bedrijven over te nemen. Zo kocht het bedrijf al eens de rechten van Star Wars en stak het bedrijf flink wat geld in sportzender ESPN, om daar een rol in te krijgen. Ook stripboekmaker Marvel werd voor een fors bedrag in huis gehaald.

Daarnaast zit de huidige Twitter-CEO, Jack Dorsey, in het bestuur van The Walt Disney Company. Er bestaat dus al een link tussen beide bedrijven,

Twitter is een heel ander medium voor Disney, waardoor ze met de overname zouden kunnen gaan concurreren met ander social media. En daarmee zou het inmiddels gigantische mediabedrijf alleen nog maar groter worden.