Heel vet: Disney werkt aan echte lightsabers voor in pretparken

Ja, die kop lees je goed! Disney werkt aan lightsabers om mee te spelen, net als in Star Wars. Nou ja, je zult er geen handen mee af kunnen hakken, maar leuk speelgoed is het wel. Disney heeft namelijk een patent aangevraagd op lightsabers, en die zijn bedoeld voor hun nieuwe Star Wars-pretpark

Volgens het patent moet je straks lasers afweren met een lightsaber en dat in realtime. Die lasers worden verstuurd door drones die in de lucht vliegen, en gaan door een speciale materie – bijvoorbeeld mist – om te zorgen dat je ze ook echt ziet. Net als in de films stuur je die laser direct weer terug met je lightsaber. De lightsaber is gemaakt van LED-lampen.

Disney patent

Leuk is dat je ook feedback krijgt uit de lightsaber, zodat je het voelt als je de laser afweert. En volgens het patent gaat Disney nog een stapje verder: er moet eenzelfde soort feedback komen als je een laser mist en hij bijvoorbeeld in je buik terecht komt.

Op de echte gevechten met de zwaarden van de Jedi en Sith moeten we helaas nog even wachten, want daar wordt nog niet over gesproken. Maar dit is in ieder geval een mooie start. Overigens kan het wel zo zijn dat dit patent nooit werkelijkheid wordt; het zou niet eens voor het eerst zijn. Laten we echter hopen dat dit wel werkelijkheid wordt en dat we over een paar jaar zelf kunnen trainen met onze lightsabers, net als Luke Skywalker.

Lightsaber GIF