Dit bord waarschuwt je als je weer eens teveel eet

Het weekend is weer in aantocht. Tijd om dat strenge dieet weer even te laten voor wat het is. Of toch niet? Dankzij de SmartPlate denk je namelijk wel twee keer na voor je weer een dikke klodder mayonaise op je bord kwakt.

SmartPlate is namelijk een bord met WiFi en Bluetooth en heeft zelfs een eigen app. Het bord is verder voorzien van drie kleine cameraatjes, zodat automatisch bijgehouden wordt wat je eet, hoeveel suiker je binnen krijgt en hoeveel calorieën je eten bevat. Zo hoopt bedenker Fitly dat we bewuster worden van ons eetgedrag en dus ook gezonder gaan leven.

Hoe een bord en een smartphone-app kunnen meten wat je eet? Dat is het geheim van Fitly, maar het systeem werkt verrassend goed. Zo is in onderstaande video te zien dat de app inschat dat een apple 7,16 ons weegt, terwijl een keukenweegschaal 7,22 ons meet. Daarnaast kan de SmartPlate bijvoorbeeld ook onderscheiden of je wit of bruin brood eet en past het zijn informatie hier direct op aan.

Fitly heeft 100.000 dollar nodig om de SmartPlate daadwerkelijk te kunnen verkopen. Je zult er wel wat voor over moeten hebben, want per bord betaal je 149 dollar op Kickstarter. Uiteindelijk moet de SmartPlate in de zomer van 2016 in de winkels liggen voor 229 dollar.