Dit is de vliegende taxi van Google-oprichter Larry Page

Cora-vliegende-taxi-Larry-Page

Het is eindelijk zo ver: de vliegende taxi van Google-oprichter Larry Page is onthuld. Het vliegtuigje werd gemaakt door het bedrijf Kitty Hawk, dat financiering ontvangt van Page. Het vliegtuigje in kwestie heet Cora en kan verticaal opstijgen.

De Cora is helemaal elektrisch. Dankzij 12 rotoren kan het voertuig verticaal opstijgen. De opwaartse kracht wordt verdeeld, waardoor de Cora minder herrie zou maken dan een helikopter. Pas in de lucht wordt de propellor ingeschakeld, waardoor het vliegtuig 180 kilometer per uur kan bereiken.

De Cora is zoals gezegd elektrisch, wat betekent dat er een maximale actieradius is. Op een acculading kan het vliegtuig zo’n 100 kilometer vliegen. Dat doet het voertuig op een hoogte tussen de 150 meter en 1 kilometer. In totaal kunnen er twee passagiers in het vliegtuig. Dankzij de spanwijdte van 11 meter kan de Cora straks ook in de stad eenvoudig landen.

Zelf vliegen

De vliegende taxi kan zichzelf ook nog eens besturen. Dit doet de Cora via drie onafhankelijke boordcomputers. Valt er dan een uit, dan kan een andere computer het overnemen. Ook is er een automatische parachute aanwezig, mocht alles uitvallen.

In eerste instantie wordt de Cora in Nieuw-Zeeland getest. Daar mag Kitty Hawk de taxi in de praktijk gaan uitproberen. Wanneer er passagiers in de taxi kunnen stappen, is nog onbekend.