Fitbit komt met goedkopere smartwatch en fitness tracker voor kinderen

Fitbit Versa

Fitbit heeft zijn tweede smartwatch geïntroduceerd: de Versa. Dit horloge is een stuk goedkoper dan zijn voorganger, namelijk 200 dollar. Daarmee zet het bedrijf in op een “familie aan smartwatches voor iedereen”. Daarnaast heeft het bedrijf een fitness tracker voor kinderen gepresenteerd, genaamd Ace.

De Fitbit Versa is een stuk kleiner en dunner dan de Ionic, de eerste smartwatch van het bedrijf. Het horloge is slechts 11,2 millimeter dik en gemaakt van erg licht metaal. Daardoor lijkt het horloge ook geschikt voor vrouwen, terwijl de Ionic door velen als veel te groot werd beschouwd.

Middenin het horloge zit een 1,34 inch vierkant LCD-scherm. Binnenin zit 4 GB aan opslag, maar slechts 2,5 GB is beschikbaar om muziek op te slaan. Door je muziek direct op het horloge te zetten, kun je je telefoon thuislaten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen.

Nadeel is echter dat er geen GPS in het horloge zit, wat wel het geval is bij de Ionic. Daardoor gaat de accu wel langer mee, namelijk vier dagen op een lading. Verder zit er geen Fitbit Pay op het horloge, wat de Ionic wel heeft. Dit kun je echter wel krijgen als je een duurder model koopt, voor 30 dollar extra.

Nieuwe functies

Toch zijn er wel een aantal dingen aanwezig die de Ionic dan weer niet heeft. Op het eerste horloge kon je niet reageren op de notificaties die je kreeg, maar dat kan met de Versa wel. Hier moet je wel je Android-telefoon voor bij je hebben. Mogelijk komt er later ook ondersteuning voor iOS.

Natuurlijk zijn er ook fitness-functies aanwezig. Zo geeft de Coach-app op de Versa feedback over je workout, zodat je hier later mee aan de slag kunt. Later dit jaar moeten er ook meer gepersonaliseerde suggesties komen over je routines, evenals samenvattingen van je data en herinneringen.

Fitbit Versa

Menstruatie

Meest interessant is misschien nog wel een functie speciaal voor vrouwen. De Versa laat vrouwen namelijk data verzamelen over hun mentruatiecyclus. Denk bijvoorbeeld aan hoe lang je ongesteld bent en of je bepaalde symptomen hebt. Fitbit kan vervolgens aftellen tot aan je volgende ongesteldheid, maar ook cruciale informatie en context geven aan artsen.

De Versa is vanaf april wereldwijd te koop 199,99 euro.

Fitbit Ace

Zoals gezegd heeft Fitbit ook een fitness tracker speciaal voor kinderen onthuld: de Ace. Deze tracker heeft onder meer een plastic ontwerp, zodat kinderen hem minder snel kapot maken.

Ouders kunnen op hun beurt een familie-account aanmaken en informatie zien over de aangesloten Fitbits. Zo kun je zien hoeveel stappen je kind heeft gezet, maar ook binnenkomende vriendschapsverzoeken goedkeuren of afwijzen. Verder zegt de fabrikant stappen te hebben genomen om de data van je kind veilig te houden.

Fitbit Ace

Dat betekent in dit geval niet alleen het veilig houden van de data voor cybercriminelen. Kinderen zien ook alleen de informatie die ze hoeven te zien. Ze kunnen dus wel zien hoeveel stappen ze hebben gezet, maar informatie als verbrandde calorieën en lichaamsvet zien ze nooit.

De Fitbit Ace is vanaf het tweede kwartaal van dit jaar te koop voor 99,99 euro.