Dit horloge laadt je smartphone overal op met behulp van zonne-energie


Als de kickstarter campagne van het bedrijf EnergyBionics succesvol blijkt dan kunnen we in de nabije toekomst misschien onze smartphones overal opladen aan ons horloge, met behulp van zonne-energie.

Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling heeft het bedrijf besloten hun zogenaamde Carbon Precision Solar Charger binnenkort te lanceren op Kickstarter.

Carbon is een high-tech draagbare oplader, en tegelijkertijd een analoog horloge. Het bedrijf speelt in op een groot herkenbaar probleem: de snel leeglopende batterij van onze telefoons. Hoewel de batterijduur in de loop der jaren aanzienlijk is verbeterd, gaat deze toch niet altijd zo lang mee als we af en toe zouden willen.

Met het Carbon horloge hebben we hier geen last meer van; je mobiel kan op elk moment – zelfs midden in de jungle! – snel worden opgeladen met behulp van zonne-energie. Doordat je pols makkelijk kan worden blootgesteld aan de zon verzameld kan het horloge de hele dag door energie verzamelen.

De ultieme oplossing voor op reis, onderweg of andere momenten waarbij er geen stopcontact direct in de buurt is. Als het aan mij ligt komt deze techniek snel op de markt. Dat is nog wel even afwachten: het project staat tot 31 maart op Kickstarter en heeft tot nu toe ruim 12.000 van de beoogde 48.000 dollar opgehaald.

dfe4b14937f182fff6b738a39c7f8a53_large