Dit is de opbouwbare smartphone van Samsung

Samsung-opvouwbare-smartphone

Na maanden aan geruchten is het dan eindelijk zo ver: Samsung heeft voor het eerst zijn opvouwbare smartphone laten zien. De technologie voor de telefoon wordt door het bedrijf de Infinity Flex Display genoemd, meldt The Verge. Het idee is dat je de smartphone als gewone telefoon kunt gebruiken, of hem open kunt vouwen voor een scherm van tablet-formaat.

Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je een tablet bij je hebt die gewoon in je broekzak past. En het formaat van het scherm is in uitgeklapte versie best redelijk: 7,3 inch met een aspect ratio van 4:2:3. Op het scherm kunnen maximaal drie apps tegelijkertijd draaien. Als opgevouwen variant krijg je een 4,58 inch-scherm met een aspect ratio van 21:9.

Samsung-opvouwbare-smartphone

Met die afmetingen is de opgevouwen variant wel direct de telefoon met het langste scherm op de markt. Helaas is de aspect ratio niet ideaal voor het spelen van spelletjes of het kijken van video’s, maar daar kun je hem dus voor openvouwen. Het scherm bevat verder een pixeldichtheid van 420 ppi.

De resolutie van het scherm veranderd ook als het scherm uitgevouwen is. Opgevouwen is dat 840 bij 1960, uitgevouwen is het 1536 bij 2152, aldus The Verge.

Android

Google kondigde bovendien eerder vandaag aan dat Android de opvouwbare schermen standaard gaat ondersteunen. Dat is niet alleen voor Samsung, maar ook voor andere fabrikanten die aan eenzelfde soort scherm werken. En de eerste app is al in de maak: Flipboard gaat een speciale versie van zijn app maken die zichzelf aanpast aan de twee variaties van het scherm.

De telefoon van Samsung kunnen we verder snel gaan verwachten. Volgens het bedrijf wordt de massaproductie over een paar maanden al gestart. Maar wanneer we meer gaan zien van deze bijzondere telefoon, is helaas nog niet bekend.