Android gaat opvouwbare smartphones automatisch ondersteunen

De opvouwbare smartphone komt steeds dichterbij. Samsung maakte eerder al bekend dat het binnenkort de eerste functies van zijn exemplaar bekend gaat maken, en Google komt nu met een eigen aankondiging. Android gaat namelijk automatisch de opvouwbare schermen ondersteunen, meldt Engadget.

Het idee van het opvouwbare scherm is dat je de telefoon kunt gebruiken op normaal formaat als je bijvoorbeeld onderweg bent, maar hem ook uit kunt klappen naar een tabletformaat. Nadeel is natuurlijk dat bijvoorbeeld een video wel mee moet schalen met de grootte van het scherm.

Dat is exact wat Android gaat ondersteunen voor apps en interfaces. Daarvoor werkt Google samen met diverse fabrikanten die van plan zijn om opvouwbare hardware met het besturingssysteem te gaan maken, waaronder dus Samsung.

2019

Google bevestigde bovendien dat Samsung van plan is om zijn opvouwbare telefoon ergens in de eerste helft van 2019 te gaan lanceren. Vandaag is de ontwikkelaarsconferentie van dat bedrijf begonnen, waar verdere functies en andere informatie bekend wordt gemaakt.