Dit wil je weten: Netflix geeft voor het eerst kijkcijfers vrij van toptitels

Birdbox

Stiekem zijn we allemaal wel benieuwd naar de kijkcijfers van Netflix, toch? Als je half Nederland over een hitserie of -film hoort praten, ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd hoevéél keer zo’n serie dan bekeken wordt. We hebben goed nieuws, want Netflix geeft – voor het eerst – de kijkcijfers vrij.

Kijkcijfers Netflix

Tijdens de Code-conference lieten de co-CEO en chief content officer Ted Sarandos tien films en series zien die op dit moment populair zijn. Daaruit komen twee lijstjes; één met de populairste content van de streamingdienst en één lijst met het aantal uur dat kijkers op het platform besteden.

Bridgerton

netflix kijkcijfers

Bij de telling hiervan wordt gerekend vanaf het moment dat iemand twee minuten kijkt in de eerste 28 dagen dat degene zijn Netflix-abonnement heeft.

In de lijst van series is te zien dat de seizoen 1 van Bridgerton ontzettend goed heeft gescoord. In totaal keken 82 miljoen accounts naar de serie. Gevolgd door Lupin, waarnaar 76 miljoen accounts keken. Als we naar de films kijken, staat Extraction op nummer één met maar liefst 99 miljoen accounts die deze film bekeken, gevolgd door de hitfilm Birdbox, hier keken 89 miljoen accounts naar.

Kijkuren

Kijkcijfers Netflix

In het tweede lijstje legt Netflix vast hoeveel uur een account naar een film of serie heeft gekeken.

De top drie is hier iets anders, maar Bridgerton staat nog steeds met stipt op nummer één. Er is maar liefst 625 uur naar de serie gekeken. Gevolgd door La Casa de Papel: Part 4, met 619 uur. Tot slot staat Stranger Things 3 op 582 uur. Wat betreft de films staat Bird Box nu op nummer één, met 282 uur. Extraction behaalt 231 uur en The Irisman is goed voor 215 uur.

De reden waarom Netflix nu ineens wél de kijkcijfers deelt, is omdat de streamingdienst in de toekomst transparanter wil zijn, aldus Sarandos tijdens de Code-conferentie.

Beeld: Netflix