Dit zonnepaneel rol je op in een draagbare accu

HeliOn

De HeLi-On is een smartphone-accu waarmee je prima een paar dagen de wildernis in kunt gaan. Deze batterij weet met een capaciteit van 2600 mAh je toestel al aardig van stroom te voorzien, maar als ie leeg is heb je nog steeds geen stopcontact nodig. De batterij bevat namelijk een uitrolbaar zonnepaneel, waarmee je hem weer kunt opladen.

Het zonnepaneel kan 3 W aan stroom genereren bij goed zonlicht. Alle opgewekte energie komt in de batterij terecht, waardoor je er later weer je smartphone mee kunt opladen.

Dit soort slimme zonneladers bestaan al langer voor smartphones, maar meestal zijn het vrij lompe gevallen. In de situaties dat ze wel compact zijn is het zonnepaneel doorgaans vrij klein. De HeLi-On is wat dat betreft het beste van beide werelden: omdat het paneel kan worden opgerold, is de batterij ingeklapt even groot als iedere andere accu. Maar uitgeklapt heeft hij het vereiste oppervlak om goed te laden.

De makers zamelen geld in op Kickstarter, waar ze nu al dik hun streefbedrag hebben ingezameld. Je hebt nog tot en met 8 januari om geld in het project te steken. Betaal je 92 euro? Dan krijg je in juli 2016 een HeLi-On toegestuurd.