HTC claimt grote technologische doorbraak voor HTC Vive

De HTC Vive is helaas uitgesteld, maar met een goede reden. De ontwikkelaars zouden namelijk een manier hebben gevonden om de Virtual Reality-ervaring enorm te verbeteren.

Deze week kwamen ontwikkelaars bijeen voor Vive Unbound en daar was ook HTC-topvrouw Cher Wang aanwezig. Zij claimde daar dat het team van Valve en HTC twee weken eerder een enorme stap heeft gezet op technologisch gebied. Dat zou de Vive zoveel beter maken dat besloten werd om de eerste versie te laten vallen en meteen het verbeterde product op te markt te brengen.

Helaas moest de releasedatum daarvoor wel een paar maanden opgeschoven worden. “We shouldn’t make our users swap their systems later just so we could meet the December shipping date”, aldus Wang tegenover Engadget. Wang wilde nog niet onthullen wat de doorbraak precies is, maar vertelde wel dat we er alles over te horen krijgen tijdens CES 2016. We hopen daar ook meer te weten te komen over de verkoopprijs van de Vive, want Wang wilde ook daar niet veel over kwijt.